Fredag och helg! Tipsar om en super god förrätt till helgen, Carpaccio!
Tunnt, tunnt skivad oxfile med lite goda garnityr, så gott!
Har länge varit tveksam till denna rätt men när jag väl vågade testa så wow, super gott!

Ett tips är att lägga oxfilen en stund i frysen så är den lättare att skära i tunna skivor. Och vill man göra en vegetarisk variant kan man byta ut oxfilen mot kokta rödbeter/gulbetor/polkabetor och chevreost istället för permesan.
Gör så här:
- Skär oxfilen i tunna skivor och lägg dem mellan plastfolie eller två skärbrädor och banka ut dem till lövtunna skivor.
- Lägg skivorna på ett stort fat eller på portionstallrikar.
- Strö över flingsalt och svartpeppar.
- Ringla över olivolja och droppa över lite balsamico.
- Sedan lägger man på de garnityr man gillar, jag tycker ruccola, riven parmesan, picklad rödlök, stora kapris, löjrom och en god kräm med smak av dijon och parmesan passar bra till.
- Krämen gör jag genom att blanda lite majonäs, creme fraiche, dijonsenap, riven parmesan, salt och peppar.
Önskar er en fin helg! 🌸
Gott, ska testa!