Gjorde en god kycklinggryta i gÄr som jag tÀnkte tipsa om, den gÄr bÄde att göra med lite sting men Àven som en mildare variant.

Jag har skrivit ner receptet hĂ€r nedan men kryddar efter tycke och smak nĂ€r jag smaksĂ€tter sĂ„ har inga direkta mĂ„tt dĂ€r. Kör oftast lite pĂ„ kĂ€nsla nĂ€r jag lagar mat och bakar.Â
Â
Ingredienser:Â
Ca 500 g kyckling (jag valde minutbitar men funkar ju med kyckling som strimlats eller fileer som ni skÀr i kuber)
1 ask creme fraiche paprika & chili (vill man ha en mildare variant vÀljer man smaken tomat & basilika)
1 spetspaprika
Ca 1/2 burk soltorkade tomater
1 1/2 - 2 dl matlagningsgrĂ€ddeÂ
NĂ„gra nĂ€var bladspenatÂ
Salt
Peppar
PaprikapulverÂ
Â
Gör sĂ„ hĂ€r:Â
SkĂ€r kycklingen i kuber och bryn kycklingen i smör, krydda med salt, peppar och paprikakrydda.Â
TillsĂ€tt creme fraiche och grĂ€dden och lĂ„t koka ihop.Â
Blanda i hackade soltorkade tomater, hackad paprika och bladspenat och lĂ„t allt koka ihop tills kycklingen Ă€r helt klar. Smaka av.Â
Â
Blanda samman med en god pasta.Â
Â
Smaklig mĂ„ltid!Â