Efter onsdagens bulltips så har många frågat efter en god hemgjord vaniljkräm, så här kommer den jag brukar göra. En enkel kräm där nästan alla ingredienser blandas samman direkt och man slipper massa olika moment.

Ingredienser:
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl eller maizena
1 - 1 1/2 krm vaniljpulver (lite efter tycke och smak)
2 äggulor
25 g smör
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en kastrull.
Koka upp och låt sedan sjuda under ständig vispning, när den tjocknat så ta av den från plattan. Den ska inte koka, då skär den sig.
Tillsätt smöret och blanda samman till en slät kräm.
Häll upp i en skål och låt den svalna och förvara den sedan i kylen.
Obs! använd inte stålvisp i aliminiumkastrull, såsen blir då lätt gråaktig.
Jag använder oftast vaniljpulver när jag bakar, tycker ger en god smak och så får man de där prickarna i krämen.

Det går så klart bra att använda vaniljstång också. Vaniljsocker ger inte samma fylliga vaniljsmak men det går att änvända man får då öka på mängden.
Perfekt i bullar, som tårtfyllning och efterrätter.