Gjorde en god glutenfri rulltårta med hallonfyllning till dotterns födelsedag förra veckan.

Ingredienser:
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
1 1/2 dl Potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
Fyllning:
150 g färska hallon
1 3/4 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
75 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i smeten,
Bred ut smeten på plåten till ett jämnt lager.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö över lite strösocker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Tips - om kakan inte släpper så pensla pappret med lite kallt vatten. Låt kakan svalna.
Gör fyllningen genom att vispa grädden och vispa sedan samman philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret. Blanda samman allt och tillsätt hallonen.
Låt rulltårtsbotten svalna helt och bred sedan ut fyllningen och rulla försiktigt ihop den.
Förvara i kylen tills den ska serveras.
Perfekt sommarfika!