Testade att baka en sockerkaka med blåbär och riven vit choklad, blev god och perfekt fika nu när det förväntas fika nästan varje dag nu vi har ledigt.

Ingredienser:
50 g smör/margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär (färska helst, då jag tycker frysta blir så vattniga)
50 g riven vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken som gärna kan bli varm.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölkblandningen. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen, varva smet, blåbär och vit choklad.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
En god kombo av smaker och så finns det ju gott om blåbär i skogen nu, så en promenad och sedan bakning och en god kaka som belöning är ju en perfekt sysselsättning en ledig dag. 😉
// Kram