Rostade morötter med parmesankräm blev en perfekt förrätt. Så goda morötter nu, extra goda de med blasten på som är lite mindre. Brukar spara lite av blasten på, tycker det blir fint när man lägger upp och serverar. 
Ingredienser:
Morötter 
Flytande honung
Olivolja
Flingsalt
 
Parmesankrämen: 
2 dl créme fraiche
1 liten klyfta vitlök riven eller pressad
ca 50 g parmesan
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Skala och dela morötterna på längden.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform.
Ringla över honung och olivolja, blanda om och strö över flingsalt. 
Sätt in i ugnen, 225 grader, tills de får lite färg och är mjuka, ca 20 minuter. 
Blanda sedan samman alla ingredienserna till krämen och smaka av. 

Lägg upp morötterna på fat, riv över lite parmesan och servera med en klick av krämen. 

Önskar er en fin helg! 🌸