Har ni testat bao buns? Om inte så tycker jag ni ska göra det, så så gott. Bao buns är ångade små bröd som tillagas i en ångkorg. Sen fyller men med det man gillar som tex pulled pork/chicken, sallad, gurka, tomat, picklad rödlök, avokado, mango och toppa med srirachamayo och koriander.

Ingredienser Bao buns:
(12 stycken)
25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk matolja
1 msk socker
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
värm mjölk och vatten i en kastrull till fingervarmt, 37 grader.
Häll vätskan över jästen, blanda om så jästen löses upp och tillsätt olja, salt och socker.
Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en jämn och smidig deg.
Täck över och låt jästa i ca 1 timme.
Klipp ut små bitar av bakplåtspapper, ca 8x8 cm.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. forma till runda bullar och kavla ut dem så de blir lite ovala, ca 1/2 cm tjock. Pensla ena halvan med lite olja och vik dem på mitten och lägg dem på en bit bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterliggare ca 30 minuter så de blir fluffiga.
Fyll en kastrull med vatten och koka upp.
Lägg bröden med bakplåtspappret under i korgen och låt bröden ångas i ca 8-10 minuter. De ska pösa upp och bli fluffiga och lätta. Ta korgen från värmen och låt de vila lite, gör sedan nästa omgång. det får rum ca 4 st i varje korg.
Sen är det bara att fylla med det man gillar, går ju att variera massor.
Smaklig måltid!
Tack för recept, ska testa