Sparris och frasig smördeg toppad med parmesan, så gott! Som tillbehör eller som en lättare lunch kanske?
Ingredienser:
1 förpackning smördeg på rulle (finns i kyldisken) 
400 g sparris
1 dl cream fraiche
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Riven parmesan
 
Gör så här:
  • Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut cream fraich på smördegen men lämna ca 1 cm kvar av kanterna. 
  • Nagga med en gaffel på den delen som är täckt med cream fraiche och lägg på sparrisen.
  • pensla kanterna med olivolja och grädda på 175 grader i ca 15 minuter, kanterna ska vara gyllenbruna och ha rest på sig så de är frasiga. 
  • Ta ur plåten ur ugnen och riv över riven parmesan. Strö över lite flingsalt och lite svartpeppar samt ringla över lite olivolja. 
  • Skär upp lagom stora bitar. 
 
Smaklig måltid!