Fluffiga, saftiga muffins fyllda med äppelbitar och kanel och toppade med havresmul. 
(null)
Ingredienser:
Ca 12 - 15 stycken
50 g margarin/smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
3 -4 äpplen
Kanel och socker 
 
Havresmul:
40 g margarin/smör
1 dl havregryn
1/2 dl mjöl
1/2 dl strösocker 


Gör så här: 
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till havresmulet.

Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna något, tillsätt mjölken.  Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfettet och mjölken och rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. 
Skala och skär äpplena i mindre små bitar, blanda med lite kanel och strösocker, rör ner i smeten och blanda om försiktigt.
Klicka ut smeten i muffinsformar, för bästa resultat placerade i muffinsplåt. 
Strö över havresmulet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, kolla med sticka så de är klara då gräddningstiden kan variera beroende på ugn och storlek på muffinsformarna. 

Perfekt till fikat denna höstdag! 🍂🍁