Igår bakade jag och Isabelle här hemma, Banankaka med hackad choklad blev det. Så god och saftig och gott med chokladbitarna i.
(null)

Ingredienser:
100 g smält margarin/smör
4 msk mjölk
2 ägg 
1 1/2 dl strösocker 
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk bikarbonat 
2 mosade bananer 
50 g hackad choklad (ljus eller mörk block- eller bakchoklad)
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
Smält margarinet/smöret och ställ åt sidan för att svalna och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen och därefter vetemjölet som blandats med vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat. 
Blanda ner de mosade bananerna och den hackade chokladen. 
Grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter, testa med provsticka så den är klar. 
Låt kakan svalna. 

Perfekt när man har övermogna bananer hemma som man annars slänger. 

Hoppas ni har en fin dag! 🍁🍂