EfterrĂ€ttstips till helgen,Banoffee Pie! 👌 Kexbotten, kolakrĂ€m, banan och grĂ€dde, that's it! đŸ€— Recept hĂ€r nedan âŹ‡ïž och pĂ„ bloggen! Toppen dĂ„ den enkelt kan göras glutenfri ocksĂ„ 👍
(null)

Kexbotten:
400 g  digistivekex ( finns glutenfria om man vill baka glutenfritt) 
175 g smör eller margarin

Fyllning:
1 burk (400 g) karamelliserad mjölk
2 bananer
3 dl vispgrÀdde
Dekorering:
50 g mörk choklad

Gör sÄ hÀr:
 
SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader.
 
Krossa kexen till smÄ smulor i en matberedare och blanda i det smÀlta smöret.
 
Tryck ut blandningen i botten och upp pÄ kanten av en pajform med löstagbar kant.
 
GrÀdda Kexbotten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och lÄt den sedan svalna.
 
Fyll pajskalet med kolasĂ„sen, Ă€r den tjock i konsistensen sĂ„ kan man blanda i ca 1 msk grĂ€dde. LĂ€gg pĂ„ skivad banan och bred över den vispade grĂ€dden. Toppa med riven choklad. Klart! 👍