Finns så mycket blåbär i skogen just nu så har ni möjlighet så är mitt tips att gå ut och plocka. Man plockar snabbt på sig ett par deciliter och jag har lite svårt att sluta men ångrar mig sen hemma när jag ska rensa 🙈 
Men har fått tips om att man ska lägga bären på en plåt och sen blåsa bort bladen med en hårtork. 
(null)

Ingredienser:
(1 liten långpanna, ca 18-20 bitar)
Kakan:
150 g margarin/smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl 
 
4 1/2 - 5 dl blåbär (gärna färska) 
2 tsk potatismjöl
 
Kardemummakrispet:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker 
1 1/2 tsk vaniljsocker 
2 tsk kardemumma 
75 g margarin/smör
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till krispet och ställ i kylen. 
Smält smöret till kakan och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt därefter mjölkblandningen. Blanda samman till en slät smet. 
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten långpanna/form ca 20x30 cm.
Blanda blåbär och potatismjöl och strö över dem över kakan. Strö även över Kardemummakrispet och grädda kakan längs ner i ugnen i ca 30-35 minuter. 
Låt kakan svalna och skär den sedan i lagom stora rutor.
 
Servera gärna med vaniljvisp/vaniljsås eller en skopa vaniljglass! 

(null)

Hoppas ni gillar den!