Vad tycker ni om en god kladdkaka med kolabotten till fikat? En bra idé tycker jag 😉

Ingredienser:
(10-12 bitar)
botten:
100 g margarin/smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
kaksmeten:
100 g margarin/smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Blanda samman alla ingredienserna till kakans botten i en matberedare och tryck sedan ut degen i formen. Grädda den i mitten utav ugnen i ca 5-7 minuter.
Gör sedan smeten till kladdkakan genom att smälta margarinet/smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker och blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i det smälta margarinet/smöret och häll smeten över kakbotten.
Grädda i ca 20 minuter, låt den svalna och låt den gärna stå i kylen så den sätter sig lite.
Servera tex med bär och lättvispad grädde.
Önskar er en fin söndag!