Hoppas ni har det bra 😊 Helg och det har fullstĂ€ndigt exploderat ute gĂ€llande bĂ„de blomning och pollen
 men det Ă€r en fin Ă„rstid nu Ă€ven om pollenallergin dĂ€ckat mig totalt detta Ă„r men nu Ă€r det bĂ€ttre. 
(null)
Har varit en vecka med mĂ„nga olika saker, bĂ„de upp och ner i kĂ€nslor, livet! â€ïžđŸ’”

Blev en AW med vĂ€nner i onsdags, lite boule och god mat pĂ„ Boulebar Örebro đŸ€—  Ett hĂ€rligt avbrott i vardagen och skönt att tĂ€nka pĂ„ annat. 
(null)

Nu Ă€r det pingsthelg och mors dag och det ser ut att bli hĂ€rligt vĂ€der. 
Tipsar om en god kaka ocksĂ„, med nektariner, sĂ„ god med en klick lĂ€ttvispad grĂ€dde 👌
(null)
Ingredienser till ca 10-12 bitar:
50 g mandelmassa
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 Àgg
Ca 4 nektariner
 
Gör sÄ hÀr:
  • SĂ€tt pĂ„ ugnen pĂ„ 175 grader.
  • Grovriv mandelmassan.
  • SmĂ€lt smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och Ă€gg. TillsĂ€tt mandelmassan.
  • HĂ€ll smeten i en form med bakplĂ„tspapper.
  • KĂ€rna ur och skiva nektarinerna. LĂ€gg dem i ett fint mönster ovanpĂ„ kakan.
  • GrĂ€dda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. LĂ„t den svalna och pudra sedan över florsocker och servera med lĂ€ttvispad grĂ€dde.
Önskar er en trevlig helg! 💕